Array ( [type] => 8192 [message] => mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead [file] => /home/viablog/public_html/blog/tag.php [line] => 43 )  قيمت گچ گرفتن پا، نحوه گچ گرفتن پا در منزل قيمت گچ گرفتن پا، نحوه گچ گرفتن پا در منزل

seo education

گچ گرفتن و باز كردن گچ در منزل

گچ گرفتن روشي درماني براي شكستگي مي باشد. گچ ها براي بي حركت كردن استخوان هاي آسيب ديده، بهبود آسيب ديدگي و كاهش درد و تورم در طول زمان بهبود استخوان استفاده مي شوند. آن ها بعضي اوقات پس از جراحي روي بازو يا پا گذاشته مي شوند، تا از استخوان محافظت كنند، و از حفظ آن در تراز مناسب اطمينان حاصل كنند. 

انواع گچ گيري در ارتوپدي
گچ گيري اندام فوقاني
در گچ گيري اندام فوقاني بازو، مچ و دست بيمار را گچ مي گيرند، كه به دو صورت گچ بازوي بلند و گچ بازوي كوتاه انجام مي شود. در هر دو نوع پزشك تمام سعي خود را مي‌ كند، تا انگشتان دست را آزاد بگذارد، مگر اين كه در برخي از مواقع كه آسيب به انگشت تان رسيده باشد، كه در اين صورت گچ گرفتن در منزل با گچ گيري انگشتان نيز همراه خواهد بود.

گچ گيري اندام تحتاني
منظور از اندام تحتاني ساق و مفصل ران مي باشد. دو روش گچ گيري به نام گچ پا بلند و گچ پا كوتاه برحسب ميزان آسيب به استخوان هاي اين بخش از بدن، مورد استفاده قرار مي‌ گيرند. گچ گرفتن در منزل براي اندام تحتاني به گونه‌ اي انجام مي شود، كه يك پاشنه كوچك در قسمت انتهايي قرار داده مي شود، تا زماني كه شخص راه مي رود، پاي بيمار با سطح زمين تماس نداشته باشد. در هر دو روش انگشتان پا آزاد نگه داشته مي‌ شوند.

 گچ گيري به شكل استوانه‌ اي
در گچ گيري به شكل استوانه‌ اي بازو، پايين بازو و آرنج بيمار را گچ مي گيرند. در اين روش بيمار مي تواند مچ دست خود را آزادانه حركت دهد.

گچ گيري بدن
گچ گيري بدن يكي از سخت ترين روش هاي درماني مي باشد، كه به ندرت مورد استفاده قرار مي گيرد، مگر زماني كه كودك دچار آسيب شده باشد، يا به خاطر جراحي بيمار نبايد اندام خود را حركت دهد.

گچ گيري به روش EDF
از گچ گيري به روش EDF براي درمان انحراف جانبي ستون فقرات به خصوص در شيرخواران و كودكان استفاده مي شود. اين روش مي تواند با ايجاد كشش و خمش لازم باعث بهبود و ترميم ستون فقرات و لگن شود.

گچ گيري به صورت مارپيچ
از اين روش گچ گيري زماني استفاده مي شود، كه استخوان به دو قطعه مشخص تقسيم شده باشد. 

عوارض گچ گرفتن پا

زماني كه اندامي در گچ يا آتل قرار دارد، بروز علائم زير مي تواند خطرناك باشد.

افزايش درد يا تورم اندام و احساس سفت شدن گچ يا آتل
احساس بي حسي يا سوزن سوزن شدن در دست يا پا به خاطر فشار گچ يا آتل
احساس سوزش در پوست زير گچ
تورم دست يا پا كه در پايين تر از محل گچ يا آتل قرار دارد.
از دست دادن توانايي حركت انگشتان دست يا پا
علائمي كه به آن ها اشاره كرديم، ممكن است، نشانه ي فشار بيش از حد گچ بر روي اندام باشند. اين فشار اگر خيلي شديد شود، بسيار خطرناك مي باشد، و مي تواند مانع خون رساني به اندام و سياه شدن آن شود. در موارد خيلي شديد ممكن است، به خاطر فشار زياد گچ بر اندام سندروم كمپارتمان ايحاد شود. در اين موارد پزشك معالج گچ را در تمام طولش از سطح تا روي پوست برش داده، و لبه هاي برش را از هم باز مي كند. به همين ترتيب گچ گشادتر مي شود. در بعضي از مواقع لازم است، تا گچ به طور كامل باز شود.

شما مي توانيد با انجام يك آزمايش ساده مي توانيد مطمئن شويد، كه آيا گچ بيش از اندازه سفت بوده، و به عروق اندام فشار وارد مي كند، يا خير. براي اين كار با انگشت شست و سبابه دست سالم ناخن يكي از انگشتان اندامي را كه در گچ است فشار مي دهيم، تا رنگ آن از صورتي به سفيد تغيير يابد. با رها كردن ناخن بايد رنگ آن مجددا و به سرعت از سفيد به صورتي برگردد. در صورتي كه اين بازگشت رنگ به كندي صورت گيرد، نشانه اختلال عروقي اندام است. مي توان اين بازگشت رنگ ناخن را در دو اندام مقايسه كرد، تا بهتر به اختلال احتمالي آن پي برد.

براي كم كردن فشار گچ بر اندام برش دادن فقط قسمتي از گچ كافي نيست. همچنين برش دادن گچ ولي باقي ماندن ويبريل يا پانسمان روي پوست و زير گچ هم درست نيست، و ممكن است، باعث باقي ماندن فشار بر روي اندام شود. گاهي اوقات پانسماني كه روي زخم بيمار گذاشته مي شود، اگر دور تا دور اندام باشد، مي تواند با خون ناشي از خونريزي از زخم آغشته شده، و پس از خشك شدن، سفت شده و مثل گچ دور اندام را گرفته، و اندام را تحت فشار قرار دهد. در اين موارد پانسمان هم مانند گچ عمل كرده، و مي تواند خطرناك باشد. پس وقتي گچ بر اندام فشار وارد مي كند، بايد نيمي از گچ كاملا باز شده، تا فشار به طور كامل از روي اندام برداشته شود.

از ديگر عوارض گچ گرفتن پا اين است، كه گچ و آتل فشار موضعي آن به بعضي قسمت هاي برجسته تر پوست است. به عنوان مثال هم گچ و هم آتل اندام تحتاني (پاها) مي تواند به قوزك ها و يا به پوست سر استخوان فيبولا فشار آورد. چون پوست اين قسمت ها مستقيماً بر روي استخوان قرار داشته، و برجسته تر هم هست فشار بر آن ها مي تواند باعث كاهش جريان خون موضعي در اين نواحي شود. اين كاهش جريان خون در ابتدا موجب قرمزي و احساس سوزش موضعي مي شود، و بعد از مدتي درد ايجاد شده، و بعد از آن پوست مي ميرد، و سياه مي شود. اين آسيب بافتي در پوست مي تواند باعث عفونت هم شود. به هيمن خاطر در صورت وجود هرگونه احساس سوزش يا درد در زير گچ يا آتل بايد با پزشك معالج خود در ميان بگذاريد.

هم چنين ممكن است، گچ بر روي اعصاب فشار وارد كند. در بعضي قسمت هاي اندام عصب بسيار به پوست نزديك است. مثلاً ممكن است، در زير زانو عصب پرونئال در قسمت خارجي زانو و در كنار سر و گردن استخوان فيبولا قرار دارد. گاهي اوقات گچ كوتاه يا بلند پا مي تواند بر روي پوست اين ناحيه فشار آورده، و عصب را بر روس استخوان زير آن فشرده كند. اين وضعيت مي تواند باعث اختلال كاركرد عصب شود. علامت اين اختلال كاهش يا حركت انگشتان پا است. ايجاد هر گونه عفونت در زير گچ يا آتل به خصوص در پوست، مي تواند باعث بروز درد و سوزش شود. پس احساس درد و سوزش بايد هشداري باشد، كه در صورت ايجاد بيمار به پزشك مراجعه كند. وارد كردن اجسام خارجي به زير گچ و آتل براي خاراندن پوست باعث افزايش احتمال بروز زخم و عفونت آن شود.

https://salamatnovin.com/post/13/%DA%AF%DA%86-%DA%AF%DB%8C%D8%B1%DB%8C-%D8%AF%D8%B3%D8%AA-%D9%88-%D9%BE%D8%A7-%D8%AF%D8%B1-%D9%85%D9%86%D8%B2%D9%84


برچسب:
امتیاز دهید:
رتبه از پنج: <~PostRate~>
بازدید: <~PostViwe~>

+ نوشته شده: 1401/3/5 ساعت: ۲۳ توسط:geekgirl :